1. Pliki cookies to dane informatyczne, będące w szczególności plikami tekstowymi, przechowywanymi w urządzeniu końcowym użytkownika (do urządzeń takich zaliczamy, np. komputer stacjonarny, tablet, laptop, smartfon) witryny posadzki-wibroprasowane.pl. Przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych wchodzących w skład serwisu posadzki-wibroprasowane.pl. Znajduje się w nich nazwa strony internetowej, z której pochodzą, unikalny numer oraz czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym.

2. Wykorzystywane przez posadzki-wibroprasowane.pl pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) nie gromadzą żadnych prywatnych ani poufnych danych, w tym danych osobowych. Są zatem całkowicie bezpieczne dla urządzeń użytkownika.

3. Operator strony posadzki-wibroprasowane.pl (G&G Andrzej Grobelny, Nockowa 6, 39-124 Iwierzyce) jest równocześnie podmiotem, który zamieszcza pliki cookies na urządzenie końcowe użytkownika oraz uzyskuje do nich dostęp.

4. Na stronach serwisu posadzki-wibroprasowane.pl znajdują się odwołania w postaci linków do innych, zewnętrznych stron internetowych, stosujących własne polityki dotyczące plików cookies.

5. Pliki cookies istnieją w celu:
a) tworzenia statystyk, pomagających w zrozumieniu sposobu w jaki użytkownicy korzystają z serwisu posadzki-wibroprasowane.pl. Umożliwia to efektywniejszą optymalizację zawartości.
b) właściwego dopasowania zawartości poszczególnych podstron witryny posadzki-wibroprasowane.pl do osobistych preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. ”Ciasteczka” pozwalają skutecznie rozpoznać urządzenie użytkownika strony i właściwie dopasować ją do jego potrzeb.
c) utrzymania sesji Użytkownika tuż po zalogowaniu na stronę posadzki-wibroprasowane.pl, dzięki czemu ponowne logowanie się w przypadku zmiany podstron nie będzie konieczne.

6. Na stronie posadzki-wibroprasowane.pl są dwa rodzaje plików cookies – sesyjne i stałe.
a) Pliki sesyjne mają charakter tymczasowy i przechowywane są na urządzeniu końcowym użytkownika jedynie do momentu wylogowania się, opuszczenia witryny bądź zamknięcia przeglądarki.
b) Pliki stałe są przechowywane przez czas ściśle określony w parametrach plików cookies bądź do chwili, w której zostaną usunięte przez Użytkownika z urządzenia końcowego.

7. Inne rodzaje plików stosowane na stronie posadzki-wibroprasowane.pl:
a) pliki, które są niezbędne do tego by umożliwić korzystanie z usług dostępnych na stronie posadzki-wibroprasowane.pl – pliki uwierzytelniające wykorzystywane w przypadku usług wymagających uwierzytelnienia.
b) pliki wykorzystywane do wykrywania nadużyć uwierzytelniania w celu zachowania bezpieczeństwa w ramach strony posadzki-wibroprasowane.pl.
c) pliki wydajnościowe, dzięki którym zbierane są informacje dotyczące sposobu korzystania ze stron internetowych serwisu posadzki-wibroprasowane.pl.
d) pliki funkcjonalne, zapamiętujące ustawienia i personalizację interfejsu wybrane przez Użytkownika (język, czcionka, wygląd ogólny).
e) pliki reklamowe dostarczające Użytkownikom treści reklamowych dobranych do ich zainteresowań i potrzeb.

8. Zazwyczaj oprogramowanie służące do przeglądania witryn (przeglądarka internetowa), w sposób domyślny dopuszcza przeglądanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Co istotne, użytkownicy strony posadzki-wibroprasowane.pl w każdej chwili maja możliwość dokonania zmiany ustawień dotyczących plików cookies tak, by zablokować ich automatyczną usługę w ustawieniach przeglądarki lub informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu posadzki-wibroprasowane.pl.

9. Pełne informacje na temat możliwości i obsługi plików cookies znajdują się w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

10. Operator strony informuje ponadto, że ograniczenia w stosowaniu plików cookies mogą w sposób niekorzystny wpłynąć na niektóre funkcje dostępne w zakresie witryny posadzki-wibroprasowane.pl.

11. Pliki cookies znajdujące się w urządzeniu końcowym użytkownika wyżej wymienionej strony mogą zostać również wykorzystane przez partnerów lub reklamodawców współpracujących z operatorem.

12. Podczas uzupełniania formularza wyceny usługi, Użytkownik dobrowolnie udostępnia swoje dane osobowe i jednocześnie zgadza się na ich przetwarzanie, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. jedn. Dz. U. Z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

13. Operator strony zobowiązuje się do ochrony przed utratą, ujawnieniem oraz dostępem osób niepowołanych lub niewłaściwym wykorzystaniem danych osobowych Użytkownika. Dane osobowe Użytkownika mogą być przez niego w każdej chwili zmienione. Użytkownik może również żądać usunięcia ich z bazy danych.